יום שלישי, 22 ביולי 2014

כיצד לטפח את המטבח שלכם



מובטח בכל מטבח
לכל אחד יש את מטבח משלו, או שלה. כל מטבח הוא יחיד ומיוחד, עם הניחוחות שלו, התבשילים והזיכרונות, ספרי המתכונים, הכתמים שאי אפשר להוריד, התבלינים וההמולה של אותו מטבח. יש מטבחים משותפים, יש מטבחי שף, יש מטבחים ביתיים ויש מטבחי גורמה. בקומונות נוכל למצוא מטבח שיתופי שבו כולם חולקים בחומרי הגלם, בהכנות ובאכילה, באופן סוציאלי ואקולוגי יותר, בסוגי פורמטים שונים. יש מטבחים אקולוגים, שמבשלים אוכל אקולוגי, את שאריות האוכל בהם זורקים לקומפוסט ואוספים את המים משטיפת הירקות והפירות להשקיה. יש מטבחים טבעוניים, שיבשלו רק אוכל שלא סבל, ויש גם מטבחים טבעונאיים שהאוכל שלהם לעולם לא יהיה מעובד ולא יחומם אל מעל 40 מעלות. ישנם מטבחים שישתמשו רק בסחורת סחר הוגן, יש מטבחים שיאכלו בהם רק חומרי גלם שגודלו בגינה שליד, ולא משנה מהו אותו מטבח שלכם או על מה הוא מקפיד, בכל מטבח מובטחים טעמים משלו.

מטפח במטבח
חלקנו אוהבים לבשל ולאפות באותו מטבח וחלקנו אוהבים לאכול ולזלול במטבח. יש כאלה שיכנו את אותו מטבח שלהם מטפח, כי הם מטפחים בו את האוכל ולא טובחים בו. כל אחד ואחת וענייני המטבח שלהם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה