יום ראשון, 18 בינואר 2015

מה מחמם לנו המטבח



חורף חם במטבח
בימי החורף הקרים כולנו נהנים ונהנות להיכנס אל תוך מטבח, לפעמים כדי להכין תבשיל חם ומחמם, לפעמים כדי להכין לנו כוס תה מפנקת או קנקן שלם לכל המשפחה או החברים והחברות ולפעמים על מנת להתחמם היטב מכל הבישולים הריחניים והמהבילים, כי למה בעצם שרק האוכל יתחמם לו להנאתו בתוך מטבח שלנו? אותו מטבח הוא של כולם ובשביל כולם, ללא הבדל דת, גזע, מין ועונה.

מה מתחמם לנו במטבח
זו העונה של אותו מטבח, לא עוד סלט קר ושייק פירות מרענן, אלא תבשילים, מרקים, קדרות ואפילו חמין, צ'ולנט וטבית, נרקחים, מתבשלים ומתחממים להם בתוך מטבח בייתי שלנו.
הגשם בחוץ, הסערה בחלון, ברקים, רעמים והתרגשות שמשאירה אותנו מחוממים רק עד הביס הראשון של המרק החם והמהביל שכבר ימשיך בעבודה של חיבוק קולינרי חם ומחמם. כעת רק נותר לנו לקוות שגם אם תהיה הפסקת חשמל זמנית, אותו מטבח שלנו ימשיך לתפקד, ולא כולו על טהרת החשמל, מהכיריים, עד ברז המים, הארונות והקומקום. לכל אלה ישנה אופציה חשמלית אך גם אופציות אחרות, אקולוגיות יותר או פחות, שמאפשרות לנו להתחמם שלא רק דרך זרם החשמל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה