יום ראשון, 23 באוגוסט 2015

מחבתות מקפיצות לנו רעננות

פירות או מחבתות
בימי הקיץ החמים והעליזים אנחנו אוכלים הרבה יותר פירות. מבחר פירות הקיץ הוא אחת השמחות הגדולות של העונה, והוא רווי באבטיחים אדמדמים - שהחיסרון היחיד שלהם הוא הצורך למצוא להם מקום במקרר, בשזיפים בשלל צבעים וצורות - בעיקר אם מחשיבים את אלה השגיבים המוארכים, באפרסקים, נקטרינות, ענבים נהדרים, דובדבנים, משמשים בתחילת העונה, ליצ'י, אננס ושאר מטעמים מן הטבע.

מחבתות מצילות לנו את הקיץ
בין שייק לנישנוש פרי מרענן, לפעמים בא לנו בכל זאת משהו חם או כזה שעבר חימום ואנחנו נבחר לאכול אותו קר. בישול כבד פחות בא בחשבון, מרקים יצאו מהלקסיקון שלנו לעונה, ואפיה בתנור נלחמת מדיי עם המזגן שמנסה דווקא לקרר עבורינו את הבית. כאן מחבתות יכולות להיכנס למשוואה המרעננת. אומנם טיגון עמוק בתוך מחבתות פחות מתאים, אך מחבתות יכולות להקפיץ לנו אוכל קליל ומזין. מחבתות יכולות גם לספק לנו ירקות מאודים, שקל לנשנש בימים החמים. באותן מחבתות ניתן להכין קציצות קלות, חביתות ירק ופריטטות, שאת כולן קל לארוז הישר מאותן מחבתות אל סל פיקניק שנקח לחוף הים או לבריכה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה