יום שני, 25 בינואר 2016

מוטב לו למטבח



הטבח הולך רעב, מטבח
מוטב לו לטבח שבאותו מטבח לא ללכת יחף. פירורים, סכינים, קערות, זכוכיות, קמח, שמן ושאר סכנות לכלוך, החלקה, פציעה והגינה מצביעים על העדפה ברורה ולא יחפה למרחב של אותו מטבח. אבל בין אם הטבח הוא יחף ובין אם השפית נועלת נעליים גדולות, אנחנו יכולים לנחש שהטבח לא הולך לישון רעב, וכולנו תיקווה שגם הסנדלר לא. תפקידו של אותו מטבח הוא להאכיל. תפקידו של אותו מטבח לאפשר מרחב של ביטחון תזונתי, של בריאות הזנה ושל יצירתיות והזנה.

כל מה שחובת המטבח להכיל ולהאכיל
תפקידו החברתי והכלכלי של אותו מטבח ברור, מזין וטעים. אין חובה לספק לכל מטבח מאות מותגי מזון אשר מיובאים מכל רחבי הגלובוס. אבל בהחלט חובת אותו מטבח להיות כזה שמתאפשר לו להכיל ולהאכיל מזון מקומי בסיסי, עשיר בערכים תזונתיים ומועט בחומרים מזיקים. זו כבר חובת אותו מטבח באשר הוא מטבח, וראוי שכך יהיה מובטח, לביטחון תזונתי ולביטחון אותו מטבח. זו גם חובתו של כל טבח ובעיקר של כל מי שבוחש בסירים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה