יום שלישי, 22 במרץ 2016

סירים, עד הסיר הבא



עידן סירים חדש
הבית התמלא בניחוח חרוך ושמחתי שהפשטידה בתנור מתחילה להשחים כראוי. כעבור כמה דקות כאשר הריח התגבר הבנתי שכנראה לא מדובר בפשטידה ובקצוותיה הקריספיים לתפארת הכירסום, והלכתי לבדוק במטבח במה מדובר. אז מסתבר שהיה מדובר בכוס המרק האחרונה שבסיר ששכחתי שהנחתי על האש כשהחשק לספל מרק חם התעורר לא מזמן בין אותם סירים. כיביתי מיד את האש ובדקתי את הסיר, כי מרק כבר לא נשאר לבדוק לאחר שכולו התאדה. תחתית הסיר היתה שרופה משחור, בשכבה עבה וטורדנית. מאחר שמדובר באחד מאותם סירים ישנים ביותר שלי, שידיותיו כבר היו שבורות וכך גם המכסה, החלטתי לזרוק את הסיר ולפצוח בעידן סירים חדש.

תבשיל מילולי בסירים
ניגשתי לחנות כלי בית ובחנתי בה את אותם סירים, עם העדפה ברורה לאגף הסירים שבמבצע. מבחר של אותם סירים רב וכמעט מבלבל. ישנם סירים צבעוניים ומושכים את העין, ישנם סירי אלומיניום קלים. ישנם סירים יעודיים לפסטות, לצ'יפס ואפילו לאפיה. המלאי והמצאי רבים והבחירה בין סירים מצופים, סירים כבדים, סירים קטנים וגם סירים משפחתיים היא לא קלה וזה עוד לפני שניגשנו לדון במבחר המכסים סירים, אבל את זה כבר נשמור לתבשיל מילולי לסיר הבא.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה